Residenskonsert Ekborg/Flach

event-img3

EPOS Nätverk utlyste två residens under 2021 i samarbete med Lövlyckans Lövhydda/LP Flamenco och GIG-Groove i Gnesta/Skottvångs Gruva. 
 
Två blev tre på grund av stora antalet fina ansökningar, så under tre perioder sommaren 2021 bjuder vi in till konsert med solo eller duo akter på Skottvångs Grufva, mitt i vackraste Sörmland.
Residensartisterna har under fem dagar fokuserat helt på sitt skapande och avslutar sina residens med en konsert på Skottvångs Gruva som anpassas till rådande restriktioner vid konserttillfället!
Exakt tid och antalet biljetter till varje konsert släpps närmare konsertdatumet och den kan även komma att ske utomhus!
 
Residensartisterna är:
 
14-18 JUNI 2021, konsert 18 juni
Anna Ekborg och Henriette Ambæk Flach är två utav den yngre generationens folkmusiker som på senare år har etablerat sig på den svenska folkmusikscenen. Ekborg / Flach är en helt nystartad duo, deras musikaliska lekplats tar utgångspunkt i samspelet och som språngbräda är konceptet i sin enkelhet att spela den musik som de båda tycker om att spela. Vilken riktning projektet tar vidare återstår att se, men det ska bli spännande att utforska längst vägen och se hur det utvecklas.
 
Nedan följer länkar till ljudande material från olika projekt med Anna Ekborg och Henriette Ambæk Flach - efter residenset kommer det finnas något med självaste duon också!
Tailcoat med Henriette Ambæk Flach på fiol och hardingfela
Penny Pascal med Henriette Ambæk Flach på fiol 
Northern Resonance med Anna Ekborg på viola d’amore 
YouTube - Anna Ekborg

 

 

Pia
pia@epos.nu

Photos/Documents