EPOS: MUSIC ON THE MOVE på Norrköpings Folkmusikfestival 5/10/2019

event-img3

EPOS presenterar MUSIC ON THE MOVE.

En berättarkonsert på temat musik i rörelse över landsgränser. I tre olika konserter förmedlar tre olika artister i ord och musik varsin berättelse där den röda tråden är musikens märkliga förmåga att färdas över land och vatten och under resan anta nya former och skepnader.

SOROOR NOTASH
Soroor Notash, sångerska, musiker och kompositör uppvuxen i Iran och bosatt i Stockholm, spelar klassisk persisk musik och folkmusik från Iran.

Soroor bygger sin musik på radif, Irans klassiska musikrepertoar, men tar även inspiration från folkmusik. Soroor kommer med de persiska lutorna tar och setar och sin sång bland annat framföra egna tonsättningar av gammal och ny persisk poesi.

ANNE KALMERING & CHRISTER LANGBORN
Anne Kalmering, sångerska och skådespelerska från en rysk-judisk familj med judiska folksånger från ahkenazisk- och sefardisk tradition som specialitet, och Christer Langborn, gitarrist, basist och mångårig medlem i Hans Caldaras Roma hot band ger oss östeuropeisk festmusik, berättande jiddischånger, sånger skrivna under Förintelsen och sånger på ladino med berättande i fokus.

DANIEL & EMMA REID med MIKAEL ÖBERG
Emma Reid, Mikael Öberg och Daniel Reid ger oss en hisnande resa där muntliga berättelser om musikens förtrollande kraft flätas samman med vacker och svängig musik inspirerad av historiernas härkomst.

Mikael Öbergs berättarstil är full av energi och fysiska uttryck. Han är även musiker och fusionen som denna flexibla trio erbjuder är både imponerande och hänförande.

Daniel & Emma Reid är en hyllad folkmusikduo med stor variation av repertoar och instrumentation. De turnerar flitigt både nationellt och internationellt och har samarbetat med symfoniorkester, teatrar, nycirkus mm.
 

Följ eventet på facebook.

EPOS är ett nätverk som verkar för att öka jämställdhet och mångfald inom folk- och världsmusik och -dans.

Photos/Documents